15 juni 2009

Nollad

Det har hänt en hel del under veckan som gått. Vi avslutade en mycket givande UGL-vecka i fredags, upplever att ledarkursen höll riktigt hög nivå :) Den bjöd på flera överraskningar och utmaningar som givetvis även skyndat på lära-känna-processen inom klassen och skapat en god sammanhållning bland oss tolv.

Sen drog det igång till "inspark" för oss i 09-klassen. Bokstavligen skulle man kunna säga att den tog vid där UGL-veckan slutade, ja insparken kom till och med att överlappa något... Veckans sista "Psykisk Beredskapsträning" (läs avslappning) var fejkad - en inspelning gjord av 08-klassen. Den tidigare under veckan så behagliga rösten som slappat alla våra muskler i kroppen var utbytt. Istället ljöd en nasal stämma ur cd-spelaren (som visserligen fick oss att sväva upp mot skyn likt en fågel)...

"du ser en ljus prick på himlen framför dig där du svävar omkring bland molnen... den kommer allt närmre... *jetmotorljud* PANG!!"

En birdstrike satte alltså tydlig punkt för UGL. En ny röst tog istället över och informerade oss via cd-spelaren att ett kuvert fanns att hämta i entrén...

Detta var starten på insparken. Ett kuvert ledde till ett annat osv... Efter en stund hade vi letat oss ner i en undangömd bunker - ett litet skjul 20 meter från skolhuset, väl skymt av intilliggande buskar och träd, gömde en trappa ner i mörka gångar...

Snart hade vi hittat såväl kallt att dricka som en anvisning om slutmålet: Tillbaka till Ljunghusen givetvis...

I Ljunghusen hälsades vi välkomna av 08-klassen. Ja, inte bara välkomna till "slutmålet" utan även välkomna till TFHS och Ljungbyhed. Anledningen till att den här insparken dröjt till tredje veckan var pga att 08:1 haft sina "Norrlandsresor" (dvs flygning en vecka genom hela landet ända upp till Kebnekaise, även inkluderat nattflygning i midnattsolen, besök på x flygplatser, mm. En vecka & ett plan per två studenter, cirka 15 timmar PIC-flygning per person = naaajs!)

Efter lite varmkorv bar det av till idrottshallen där vi fick utföra diverse uppgifter glatt påhejade (och utskrattade) av 08:1 och norrmännen :) Ett frågeformulär med flygplansmodeller, stafetter och den obligatoriska irländska julaftonen. Därefter var det dags att komponera lite spex till kvällen som kom att spenderas på Medborgarhuset. Tipsrunda påvägen dit om 08:ornas bravader.

Kvällen blev jättetrevlig. 08-klassen hade gjort ett jättejobb och ordnat god mat åt oss allesammans - vi i 09:1, norrmännen, en och annan påhälsande 07:1 och dem själva såklart.

Det utspelade sig en del (traditionella?) ritualer och uppvisningar. De väljer jag att inte berätta mer om. Konstaterar bara att vi numera är officiellt insparkade med allt vad det innebär. Och att natten kom att föra med sig en baksmälla morgonen därpå som varierar en hel del på ångest-skalan mellan oss haha! Men som man säger - inget kalas utan kras ;)



Avslutningsvis bjuder jag på en bild från mitt nyinflyttade studentrum. Äntligen är grejerna överflyttade och jag har även fått besök av pappa och farfar igår-idag som kört 121 mil (från Umeå) med flyttkartonger. Tack ska ni ha!!!! :D

1 kommentar: