27 maj 2009

Ny på TFHS

Idag var andra dagen som ny student på Trafikflyghögskolan. Jag anlände redan i lördags till "Ljunghusen" där så gott som alla studenter bor. 9 stycken (däribland jag) ur vår klass ”THFS 09:1” har tillfälligt fått rum i hotelldelen av huset vilket är lite roddigt, främst med tanke på att rummens möblemang bestod av en 180cm säng, två sängbord och en fåtölj. Kanske inte helt optimalt för en student… Lyckades dock finna rätt på ett skrivbord med stol i källaren, byggde en hylla av ett flertal sängbord och plockade isär sängen till en 90cm istället. Resultatet ser du nedan, inte så tokigt tycker jag. Fönstret till innergården är nästan konstant öppet då det är en populär plats i solen...Detta är "Ljunghusen" där vi bor med den passande adressen Flygarevägen 9. Vänstra delen är elevboende och högra hotellrum. Gamla F5-området är tydligen populärt för kurser och konferensen, nu senast i helgen bodde här cirka 40 ungdomar i samband med någon ledarskapskurs.

Mitt rum, cirka 16 kvadrat fast med stort badrum med dusch. Har inte fått hit så mycket grejer än så länge eftersom jag flög ner från Umeå (max 28kg med SAS).

Totalt har vi faktiskt 5 kök att dela på så trots att vi tillfälligt är många som bor här så slipper vi trängas. Nåja, nästan hela tiden i alla fall.

Här är en av innergårdarna mellan de tre längorna. Denna används flitigt av oss studenter då allrummet och köken ligger precis mellan (rakt fram). Mitt rum är tredje fönstret från vänster. Stolen har jag för att kunna hoppa ut den vägen, eftersom vi bor på hotelldelen måste vi annars gå ut och gå runt halva huset för att komma till studententrén och de ordinarie studentrummen.

Som sagt vi är ganska många här samtidigt. Förutom vi 12 i min klass så är givetvis klassen 08:1 här, den ovan oss och de är 13 stycken. Därtill 12 norrmän som kommer från en flygskola i Tromsö, 6 stycken militärer som läser teorin för att flyga Hercules samt ett par stycken som pluggar till flyglärare. Men det känns kul att det är lite liv här. Stämningen är god mellan oss och ja, det är väldigt mycket flygsnack. Nästintill konstant :) om vilka flygplan man ska flyga, har flugit, vill flyga. Erfarenheter från dagens flygpass eller planering inför morgondagen. Flygplanen som passerar ovanför identifieras (dels ligger Ljunghuset precis under finalen till bana 29L, dels passerar en hel del tung trafik högre upp på himlen från någon av storflygplatserna i närheten). På väggarna sitter flygbilder, i tidningshyllorna ligger travar med flyglitteratur. Dessutom modellflygs det en hel del på fotbollsplanerna härutanför.

Haha, kanske låter extremt insnöat men faktum är att det känns kanonbra. Har längtat efter något som detta att rikta all energi till. Har känt att jag haft det lite för lätt sista åren. Utbildningen här kommer definitivt bli en utmaning. Inte nog med att flygningen och pilotyrket ställer höga krav både på det ena och andra, tempot är dessutom högt på skolan och undervisningen. Vi har skoluniform, närvaroplikt och förväntas prestera i linje med det resultat vi visat under antagningen. Så håll i hatten, fram med böckerna för nu lyfter vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar